Ventilatieroosters
luchtroosters - ventilatieroosters muur - verluchtingsrooster

Een ventilatierooster is een vorm van een passief ventilatiesysteem. Dat wil zeggen dat het om een luchtrooster gaat dat zijn werking doet door middel van natuurlijke luchtstromen. Dit soort systemen vindt u in de meeste gebouwen en ruimtes terug om ervoor te zorgen dat de lucht continu ververst wordt. Een aanvoer van frisse lucht is belangrijk voor een goede leef- en werkomgeving. Ventilatieroosters hebben dan ook de volgende voordelen:

·         Geldbesparing: Een groot voordeel van een natuurlijk verluchtingsrooster is dat er geen energie aan te pas komt. Je hoeft bijvoorbeeld niet de stroom in te schakelen om het verluchtingsrooster aan te zetten. Vele systemen werken wel op stroom en brengen daardoor kosten met zich mee. Wilt u graag geld besparen en zo veel mogelijk gebruik maken van natuurlijke systemen? Kies dan voor een luchtrooster.

·         Simpel onderhoud: Een andere reden om voor zo’n ventilatierooster te gaan, is het minimale onderhoud. Zo heeft een ventilatierooster aan de muur bijvoorbeeld alleen af en toe even een doekje nodig. Verder heeft u er geen omkijken naar.

·         Gezond: Frisse lucht is erg belangrijk voor onze gezondheid. Met een luchtrooster zorgt u ervoor dat er een bepaalde luchtstroom plaatsvindt. Hierdoor wordt de lucht ververst. Niet alleen is dat heel gezond, maar het voorkomt bijvoorbeeld ook schimmelvorming of het ophopen van vochtplekken. Voor optimale frisheid en gezondheid kiest u voor een van onze ventilatieroosters.

·         Milieuvriendelijk: Een laatste belangrijke puntje van de installatie van een verluchtingsrooster is het milieuvriendelijke effect. Hoe minder gebruik u maakt van automatische ventilatiesystemen en airconditioning, hoe minder uitstoot u als huishouden produceert. Al met al zorgt dit ervoor dat u milieuvriendelijk bezig bent. Gezien de nadruk daar de laatste jaren steeds meer op begint te liggen, is dit een belangrijk effect.

Ventilatieroosters kopen? 

Ventilatieroosters zijn er in verschillende soorten en maten. Bij Ventmann bieden we een groot assortiment aan van verschillende ventilatieroosters. Zo is er bijvoorbeeld verschil aanwezig in:

·         Vorm: Een verluchtingsrooster kunt u installeren in de vorm van een langwerpige strip of juist in de vorm van een vierkant of rondje. Het ligt er maar net aan welk design het beste in uw woning of kantoor tot zijn recht komt. Het is onze ervaring dat er verschillende voorkeuren zijn qua afwerking.

·         Prijs: Daarnaast zijn er ook qua prijs verschillende opties aanwezig. Zo is een langwerpige ventilatiestrip bijvoorbeeld verkrijgbaar met 1, 2 of 3 ventilatiegaten. Ook hierin is uw voorkeur weer van toepassing. Qua prijs is het dan ook een afweging tussen de mate van frisse lucht, de specifieke vorm en de prijs die u bereid bent te betalen voor een dergelijk product.

Voor meer informatie of andere vragen over de verschillende ventilatieroosters mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag verder.  

Ventilatierooster badkamer
Ventilatierooster badkamer - Ventilatierooster plafond